Skip to main content

تماس با ما : 4-982144260073+         ایمیل : info@ssiec-co.com

مطالعات یکپارچه سازی GIS در شبکه های آبیاری و زهکشی و تهیه نقشه‌های کاداستر به منظور امکان تحویل حجمی آب به کشاورزان

 

کارفرما: سازمان سهامی آب و برق خوزستان معاونت شبکه‌های آبیاری و زهکشی

مدت پروژه: 18 ماه

 

 سازمان سهامی آب و برق خوزستان دارای 7 معاونت زیرمجموعه می‌باشد که یکی از این معاونت‌ها، معاونت شبکه‌های آبیاری و زهکشی است که مسئولیت مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی استان خوزستان را عهده‌دار است.


بهره‌برداری از شبکه‌های آبیاری و زهکشی در سطح استان خوزستان، به عهده 5 شرکت بهره‌برداریِ ناحیه شمال (مستقر در شهرستان دزفول که متولی بهره‌برداری 28.55 درصد از سطح شبکه‌های تحت پوشش است)، کرخه و شاوور (مستقر در شهرستان اهواز که متولی بهره‌برداری 42.90 درصد از سطح شبکه‌های تحت پوشش است)، کارون بزرگ (مستقر در شهرستان شوشتر که متولی بهره‌برداری از 12.39 درصد از سطح شبکه‌های تحت پوشش است)، زهره و جراحی (مستقر در شهرستان امیدیه که متولی بهره‌برداری از 12.46 درصد از سطح شبکه‌های تحت پوشش است)، مارون (مستقر در شهرستان بهبهان که متولی بهره‌برداری از 3.71 درصد از سطح شبکه‌های تحت پوشش است) می‌باشد که این 5 شرکت بهره‌بردار زیرمجموعه معاونت شبکه‌های آبیاری و زهکشی هستند.


از آنجاییکه اطلاعات مکانی و توصیفی ابنیه و تاسیسات زیرمجموعه این 5 شرکت بهره‌برداری بصورت تجمیع‌شده، استاندارد و یکپارچه در معاونت آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان وجود نداشت، لذا هدف از تعریف پروژه جاری، جمع‌آوری و یکپارچه سازی اطلاعات مکانی و توصیفی ابنیه و تاسیسات شبکه‌های آبیاری و زهکشی تحت یک استاندارد واحد بوده است.


با شروع این پروژه در تاریخ 08/11/1399 پس از تشکیل کارگروه متخصص و با برگزاری بیش از 10 جلسه در سطح کارشناسی، تعداد 39 لایه‌ی اطلاعاتی به همراه اقلام اطلاعات توصیفیِ آن‌ها، برای ژئودیتابیس شبکه‌های آبیاری و زهکشی استان خوزستان مشخص گردید. پس از آن با استقرار تیم‌های جمع‌آوری اطلاعاتِ مشاور در هر 5 شرکت بهره‌برداری، کلیه آرشیو این شرکت‌ها، از نقشه‌های کاغذی گرفته تا انواع فایل‌های رقومی بررسی شده و تمامی اطلاعات مهم استخراج گردید.


پس از آن، با توجه به استاندارهای مشخص شده، اطلاعاتِ استخراج شده از هر 5 شرکت بهره‌برداری در یک ژئودیتابیس یکپارچه گردید. طراحی استایل مناسب برای هر عارضه و اجرای سیستم کددهی برای عوارض از اقدامات نهایی این پروژه بوده است.


طی این پروژه که  از تاریخ 08/11/1399 تا 08/05/1401 و به مدت 18 ماه به طول انجامید، کلیه اطلاعات مکانی و توصیفی ابنیه و تاسیسات آبیاری و زهکشی استان خوزستان، جهت ورود به یک سامانه اطلاعات مکانی یکپارچه، جهت مدیریت شبکه‌های آبیاری و زهکشی استان خوزستان آماده گردید.

 

کشاورزی, GIS, کاداستر, سامانه اطلاعات مکانی, سیستم اطلاعات مکانی, آب و برق, سازمان, سازمان آب و برق, خوزستان, آب و برق خوزستان, سازمان آب و برق خوزستان, هوشمندسازی, یکپارچه, اطلاعات پکپارچه, ژئودیتابیس, اطلاعاتGIS, شبکه آبیاری, شبکه, نقشه